четвер, 18 лютого 2016 р.

Новий генетатор від Vortex Bladeless


Коли ми чуємо про вітрові генератори, перше, що спадає на думку, це великі вітряки з лопастями, які стоять десь в степах. Величезні розміри, складні для монтажу конструкції, шумна робота, а також загроза для птахів – це те, що незмінно супроводжує традиційні вітрові генератори. Вчені вирішили змінити підхід у використанні дії вітру, який то дме, то ні. Виникла ідея створити генератори, які могли б працювати навіть тоді, коли вітер не дме, при чому – максимально тихо і безпечно для довкілля. Втіленням цієї ідеї і зайнялися фахівці з іспанської компанії Vortex Bladeless.


Їх революційний винахід пропонує зовсім інший спосіб використання вітру, а саме – створювати вітрові завихрення і використовувати їх же енергію. По суті – їх вітрогенератор – це довгий циліндр (12,5 метрів) з фібергласу, пустий всередині і закріплений на стійкій нерухомій щоглі. Оскільки в ньому відсутні деталі, які труться одна об одну, він максимально безшумний і його обслуговування буде потрібне значно рідше. Рухомі частини нового генератора уникають тертя, оскільки взаємодіють за допомогою магнітів. Новий вітряк влаштований так, щоб створювати максимум завихрень, інакше кажучи – вітер хитає цей циліндр з боку в бік, за рахунок чого генератор і виробляє електрику. При чому, навіть при самій слабкій силі вітру, комп’ютер вітрогенератора коригує роботу електромагнітів, які передають зусилля і робить новий генератор дуже ефективним при будь-якій швидкості вітру.

У числі нових переваг генетатора від Vortex Bladeless – його низька вартість: виготовлення такого вітряка вимагає вдвічі менше коштів, ніж виготовлення традиційного. Крім того, його обслуговування обійдеться в 5 разів дешевше. Компанія планує випускати свої вітрогенератори в двох варіантах – великий і маленький. Великий – вагою в 100кг і висотою в 12,5 м, що буде виробляти до 4 кВт, а маленький – вагою 10кг і висотою в 3м, який вироблятиме до 100 Вт.
Не зважаючи на те, що винахід фахівців компанії Vortex Bladeless дає на 30% менше енергії, ніж звичайний вітряк, їх пристрій набагато дешевший у всіх сенсах.  У співвідношенні ціни і якості - робить вироблену ним енергію на 40% дешевшою, ніж звичайна. А тепер врахуйте, що новий генератор займає набагато менше місця, може бути встановлений навіть на дахах і не буде шуміти. На чому тепер ви зупините свій вибір? Робити висновки й вибір вам!!!

За матеріалами сайту anthropos.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар