середа, 10 лютого 2016 р.

Hyperloop - футуристичний проект Ілона Маска

У 2012 році Ілон Маск анонсував новий проект — високошвидкісний трубопровідний пасажирський транспорт Hyperloop. Задумка схожа на капсули, в яких у великих офісах доставляють документи в інші відділи — тільки розміром в людський зріст. В одну таку капсулу має поміститися 28 чоловік.
Через рік після цього Маск розкрив плановані специфікації проекту. Діаметр трубопроводу складе 2,2 метра, а сама капсула буде діаметром 1,35х1,1 метрів. Переміщатися по трубах транспорт буде за рахунок низького тиску, підтримуваного в трубопроводі, аеродинаміки і закачування повітря в проміжок який утворюється між поверхнями.
Hyperloop дозволить долати відстань в 550 км менше, ніж за півгодини. Крім того, квиток на таку капсулу обіцяє коштувати досить дешево, тому що будівництво Hyperloop-магістралі обійдеться набагато дешевше, ніж залізниця.
15 січня 2015 підприємець оголосив про свій намір побудувати спеціальний трек для випробувань транспорту. За попередніми відомостями, проект буде реалізований в Техасі. Тестувати свої капсули на ньому зможуть дослідні та студентські команди, а в майбутньому, можливо, будуть організовані конкурси серед таких команд. Безпосередньо будівництво тестової, довжиною вісім кілометрів петлі, планують розпочати вже в 2016 році.
Ілон Рів Маск (англ. Elon Reeve Musk) — канадсько-американський інженер, підприємець, винахідник та інвестор південно-африканського походження, мільярдер.
Засновник компаній SpaceX і PayPal (остання була продана в 2002 році за 1,5 млрд доларів). Домігся значних успіхів у сфері інформаційних технологій, ракетобудування та автомобілебудування.
Засновник, власник, генеральний директор і головний інженер SpaceX; головний дизайнер (Chief Product Architect), генеральний директор і голова ради директорів Tesla Motors.
Входить до ради директорів компанії SolarCity, заснованої його двоюрідними братами.
Статки станом на 28 квітня 2015 року — $12,3 млрд.

Немає коментарів:

Дописати коментар