середа, 17 лютого 2016 р.

Перший автомобіль з ядерним двигуном- Cadillac WTF

Вчені спільно з інженерами розробили перший в світі концепт-кар, який працює на екологічному і практично безвідходному ядерному паливі. Згідно з задумом творців, матеріали, які використовуються під час будови цього автомобіля, а також технічна начинка дозволяють власнику такого кара не піклуватися про ремонт близько сотні років!!! Враховуючи щоденну експлуатацію. 


В якості палива розробники використовували торій – метал зі слабкою радіоактивністю, тобто цей елемент має досить великий період напіврозпаду (Т=1,41*10^10 років). Вперше такий елемент використовував винахідник зі США, якого звали Лоуренс Кулесус. Він представив свою ідею на автомобільній виставці Chicago Auto Show в 2009 році. А інженери, що працюють в компанії Laser Power Systems з головним винахідником на ім’я Чарльз Стівенсон, не тільки зуміли розробити концепцію двигуна з ядерним паливом, а й успішно втілити її в життя. Їх концепція отримала назву Cadillac World Thorium Fuel (скорочено – Cadillac WTF ).
Торій прийнято вважати більш безпечним із всіх інших радіоактивних елементів. Вчені підрахували, що 1 грам торію здатний замінити близько 30 тис. літрів звичайного автомобільного палива. А 8 грамів цієї речовини вистачить автомобілісту на все життя. Також надлишкової енергії, яка виділяється під час реакції, вистачає на підзарядку акумулятора та інших пристроїв.


Cadillac WTF – це автомобіль, здатний перевернути верх дном сучасне уявлення про кари. Одним із завдань нестандартних рішень, про які турбувалися розробники машини, є боротьба з негативними наслідками, яких завдає велика частина автомобілів довкіллю. Сьогоднішні автомобілі не тільки відрізняються досить невеликим терміном служби, але і погано впливають на екологічну ситуацію під час виробництва, утилізації та експлуатації. Новинка від компанії Cadillac передбачає роботу без ремонту і дозаправки впродовж століть.
Всі системи в автомобілі відрізняються від попередніх аналогів. Енергія, отримана від розпаду торію, здатна високоефективно привести в дію всі внутрішні програми. Він діє ніби людська нервова система. Основні автомобільні вузли відрізняються 
наявністю функцій підстраховки, якщо раптом трапиться непередбачена поломка.



Автомобіль з ядерним двигуном має 24 колеса – з кожного боку по 6. Вони всі досить вузькі і забезпечені електромотором індукційного типу. Такі колеса регулюються раз в 5 років, без заміни. Реактор машини, виходячи з цілей безпеки, розташовується в задній частині автомобіля.
Якщо торій зможе позитивно зарекомендувати себе як джерело енергії, а така модель машини стане реальною, то світовими автовиробниками можуть стати Індія та Австралія. На їх території розташовується близько 30% всіх світових покладів торію.

За матеріалами сайту: anthropos.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар