неділя, 10 квітня 2016 р.

Їстівна упаковка


Ми завжди мріяли про екологічно чисту упаковку для продуктів. Так ось,  співробітник лабораторії генетики, біотехнологій і якості біосировини  Сергій Тимчук  просто взяв і створив її. Складовою «екологічної плівки» став кукурудзяний крохмаль. Така упаковка і зберігає якість продуктів, і може використовуватися в їжу. Вчений 15 років присвятив розробці.
Якщо «поліетилен Тимчука» кинути в окріп, то він «розтане» за 15-20 хвилин і стане основою для приготування супу. Якщо викинути плівку, то за кілька тижнів від неї не залишиться й сліду. Говорити про масове виробництво такої плівки рано, на жаль. Як зазначив сам Сергій Тимчук, на сьогодні всім провідним бізнесменам дешевше створювати звичайну поліетиленову плівку, а виробництво екологічно чистої упаковки  - це нові технології, додаткові витрати. Невже бізнесмени не переймаються питаннями екології, а значить власним здоров'ям та здоров'ям інших громадян???
Однак Сергій Тимчук із Харкова переконаний, що за його винаходом — майбутнє. Сподіваємося, що так воно й буде.

Деталі на сайті

Немає коментарів:

Дописати коментар